Helló, kedves vásárló. Tudnod kell, hogy a Biobear termékeket kézzel készítjük friss összetevőkből a legmagasabb minőség elérése érdekében. Csak rendelésre készítünk és darabszámuk korlátozott!

Vissza

Honnan tudjuk, hogy az illóolaj tiszta vagy hamisítvány?

Hasznos tudnivalók - 2020-07-04

Hamisított illóolajat vásároltál? Tanuld meg, hogyan teszteld az illóolajaidat, hogy megtudd, vajon hamisítvány, vagy valóban tiszta és természetes. Ez a 6 félreérthetetlen jel segít abban, hogy felismerd a hamisítványt és csak tiszta, kiváló minőségű illóolajat vásárolj.Image 63

Amikor az esszenciális olajok vásárlására kerül a sor, nehéz eldönteni, hogy minőségi illóolajat veszünk vagy hamist.

Az illóolajok jelenleg nagyon népszerűek, és szinte mindenkinek van otthon párologtató készüléke. De vajon érdemes-e használni azokat?
Az illóolajokat azért használjuk, mert képesek hatékonyan legyőzni a baktériumokat, vírusokat, és még a bőrproblémákat is gyógyítják.

Rossz minőségű olaj vásárlásakor azt gondolhatod, hogy az illóolajok hatástalanok. A hamis illóolaj nem segít, viszont a tiszta, kiváló minőségű segíthet!

Íme néhány ok, ami miatt nem szeretnél akármilyen illóolajat használni:

  • Néhány „illóolaj” töltőanyaggal készül, mint például egy olcsóbb kiegészítő olaj, amely az illóolajat hígítja. Ez nemcsak allergiás reakciókat válthat ki, hanem eltömítheti a párologtató készülékedet (amit egy rémálom kitisztítani, vagy a készülék végét jelenti).
  • Néhány „illóolaj” szintetikus illatokat használ, hogy illata következetes legyen. A szintetikus illat okozhat hormonális zavart, légúti irritációt és rákot.
  • Néhány „illóolaj” nem hatékony, mert nem desztilláltak vagy nem voltak helyesen tárolva, ami miatt az olaj elviszíti az értékét.

Tehát, itt vannak azok a jelek, amelyekre figyelned kell. Ezeknek köszönhetően biztos lehetsz az illóolaj minőségében és a képességében, hogy valóban segít.

6 jel ami elárulja, hogy az illóolaj tiszta vagy hamis:

1. Az üveg

Ha az illóolajod műanyag palackban van, dobd el. Az illóolajokat üvegben kell tárolni, mivel ezek erőteljes tulajdonságai idővel lebontják a műanyagot, ami az illóolajba kerül.

Az üveg tiszta és teljesen átlátszó? Ez egy újabb nem-nem. Az üvegnek színesnek kell lennie, mint például barna, kobalt vagy borostyán, hogy az illóolajat megvédje az UV-sugaraktól. Az UV sugarak gyorsan rontják az illóolajok minőségét, így gyorsabban veszítenek hatékonyságukból.

Image 60

2. Beszéljen latinul

Neked nem kell latinul beszélned, de az illóolaj üvegének kell! A jó minőségű illóolajoknál mind a latin elnevezést (botanikai neve), mind az angol nevet használják.

Például egy narancs illóolaj palackján a citrus sinensis-t is látnod kell.

3. Nincs felsorolva más összetevő

Hacsak nem szándékosan vásárolsz valamilyen keveréket, az illóolajoknak tisztának kell lenniük, és nem tartalmazhatnak semmilyen hordozóolajat vagy más összetevőt.
A felsorolt összetevők között csak az illóolajat kell látnod (a latin névvel együtt).

4. Nem szabad teljesen következetesnek lenned

Jól olvastad, ez nem elírás. Az illóolajok illata és színe palackonként kissé változhat. A minőségi olajok növényekből készülnek - valódi élő növényekből, amelyek különböző talajban éltek, a napfény és az eső is másképp érte őket (ezek évszakokon is átmennek, és ugyanazok a növények, amelyeket más-más évszakban takarítanak be, kissé eltérhetnek egymástól). Mindezek befolyásolják a növény színét és illatát.

Tehát a palackok közötti enyhe eltérés valóban jó!

Például, ha minden egyes üveg, mondjuk, fahéj illóolaj, pontosan ugyanolyan illatú, akkor esély van arra, hogy szintetikus összetevőket használnak annak előállításához.

5. Papírteszt

Image 11

Tesztelheted, hogy van-e benne egyéb összetevő: vegyél egy sima fehér másolópapírt, és cseppents rá egyetlen csepp illóolajat. Várd meg, amíg teljesen megszárad(24 óra). A tiszta, kiváló minőségű illóolaj nem hagy maga után egy sötét olajgyűrűt.

DE, mielőtt kipróbálnád ezt, és csúnya véleményeket vagy e-maileket írnál, tudnod kell, hogy vannak kivételek ebből a szabályból! Egyes illóolajok a felépítésük miatt hagynak maguk után sötétebb olajgyűrűt. Néhány kivétel ebből a tesztből: szantálfa, pacsuli és kamilla.

6. Az ára túl jó ahhoz, hogy igaz legyen?

Ha a vásárolt illóolaj sokkal olcsóbb, mint az összes többi ugyanolyan kiváló minőségű illóolaj, akkor valószínűleg hamis. Valószínűleg túl jó ahhoz, hogy igaz legyen. Ez nem azt jelenti, hogy ha az illóolaj drágább, akkor magától értetődően jobb a minősége.

De vigyázz azokkal az illóolajokkal, amelyek ára a legalacsonyabb.

Mielőtt megvásárolnád az illóolajat, győződj meg arról, hogy a lista összes pontjának megfelel.

A kosár tartalma
Empty cart icon
A kosarad üres
Részösszeg: RON
A szállítási díj és a kedvezményes kód a rendelési űrlapnál lesz kiszámítva
Rendelés leadása
Válassz nyelvet
Adatvédelmi tájékoztató Általános szerződési feltételek Pénzvisszatérítési eljárás