Helló, kedves vásárló. Tudnod kell, hogy a Biobear termékeket kézzel készítjük friss összetevőkből a legmagasabb minőség elérése érdekében. Csak rendelésre készítünk és darabszámuk korlátozott!

Vissza

Miért ültessünk fákat?

A Biobear erdő blog - 2022-03-05

fák a világ legfontosabb pillérei mind az ember, mind a környezet számára. A víz és a levegő megtisztításával és jobb társadalmi feltételek megteremtésével a hasznunkra válnak. Jót tesznek a környezetnek azáltal, hogy otthont biztosítanak az élet különféle formáinak, hűtik éghajlatunkat és javítják talajunkat.

A faültetés előnyei:

VÍZ

Tisztítás

A fák megtisztítják a vizet és lassítják az esőt azáltal, hogy gyökereikkel szűrik azt. Ez a folyamat megakadályozza az eróziót, és csökkenti a telítettség és az áradás kockázatát.

Vízellátás

A világ legnagyobb városainak nagyjából 1/3-a ivóvizének nagy része védett erdőterületekre támaszkodik. Ez olyan városokat foglal magában, mint New York és Szingapúr.


Levegő

Oxigén termelés

A fákat és erdőket gyakran „a bolygó tüdejének” nevezik, nagyon egyszerű okból: oxigént termelnek. Becslések szerint 1 hektárnyi fa 12 ember oxigénszükségletét képes biztosítani egy évre.

Felszívja a káros gázokat

A fák a szén-dioxid elnyelése mellett olyan káros szennyező gázokat is felszívnak, mint a kén-dioxid, ózon, ammónia, szén-monoxid és nitrogén-oxidok.

Hűtés

A fák lehűtik a környező levegőt azáltal, hogy árnyékot adnak, és a transzpirációs hűtésnek nevezett eljárással. Itt a fák vízcseppeket bocsátanak ki leveleikből, amelyek párolgásukkor lehűtik a környező területet.

TÁRSADALMI ELŐNYÖK

Orvosi tulajdonságok

Különböző fajok fakéregéből, leveleiből és virágaiból számos gyógyszert nyerünk. Ezeket általában a gyógynövénygyógyászatban használják, de a gyógyszeriparban sok vegyület alapja az eredetileg fákból kivont vegyület.

Fejlődő világ

A világ szélsőségesen szegényei közül sokan erdős területek közelében élnek. Egyes trópusi és szubtrópusi régiókban az ezekből az erdőkből nyert élelmiszerek, italok és felszerelések a háztartások összkeresetének akár 28%-át is kiadhatják.

Mentális egészség

Kimutatták, hogy a fák és a természet javítja a mentális egészséget és a megismerést mind az egészséges, mind a mentális betegségben szenvedőkben.


ÁLLATVILÁG

Otthonok

Az erdők a világ szárazföldi biológiai sokféleségének körülbelül 80%-át teszik ki. Ez a kis gerinctelenektől a nagy emlősökig terjed.

Rovarok

A fák nagyszámú rovarpopulációt is támogatnak, egyes fák, például a nyír és a fűz több mint 300 rovarfajt is eltartanak.

Megakadályozza a kihalást

Naponta akár 100 faj is kihalhat a bezárt trópusi esőerdők elvesztése miatt.


ÉGHAJLAT

CO2 kibocsátás csökkentése

A természetes erdők megkötik a CO2-t. Az erdők és fák évente 2 milliárd tonna CO2-nak megfelelő mennyiséget nyelnek el, ami a fosszilis tüzelőanyagok elégetése során felszabaduló összes CO2 nagyjából 1/3-a.

Az erdőirtás a CO2-készletek felszabadulásával fokozza az éghajlatváltozást. A globális kibocsátások nagyjából 18%-a az erdőirtásból származik (5-10 GtCO2e), ami több, mint a világ teljes közlekedési ágazata.

TALAJ

Védelem

A fák kevésbé teszik ki a talajt az eróziónak. A fa lombkorona védelmet nyújt az alatta lévő talajnak is.

Tápanyag-újrahasznosítás

A fa törmeléke (gyakran lehullott levelek formájában) lehetővé teszi a tápanyagok újrahasznosítását a fák és a talaj között.

Talajszerkezet

A fa gyökerei fellazítják a termőtalajt és növelik az altalaj porozitását. Ezenkívül az évelő fákból származó megbízható szénforrás jótékony hatással van a talajban lévő mikroorganizmusokra, amelyek megkötik a talajrészecskéket, javítva a szerkezetet.

A kosár tartalma
Empty cart icon
A kosarad üres
Részösszeg: RON
A szállítási díj és a kedvezményes kód a rendelési űrlapnál lesz kiszámítva
Kosár mentése
Rendelés leadása
Válassz nyelvet
Kedvencek
nowishlist
Adatvédelmi tájékoztató Általános szerződési feltételek Pénzvisszatérítési eljárás Manage Personal Data